KUYICHI & FRIENDS – de winkel 

Fair fashion & Sustainable products: dat is waar KUYICHI & Friends voor staat. KUYICHI & Friends kiest bewust voor modelabels die produceren met respect voor mens en natuur. Je vindt bij ons uitsluitend merken die fair produceren. Voor deze merken is duurzaamheid vaak ook een belangrijke richtlijn. Naast mode verkopen we fairtrade en duurzame accessoires. Leuk om cadeau te geven of om je outfit compleet te maken. Kom langs bij onze winkel aan de Kolperstraat 23 in Den Bosch. In dit prachtige monumentale pand staat een enthousiast team voor je klaar. We helpen je graag bij je keuzes en door het beantwoorden van je vragen over onze producten.

We zoeken een nieuwe weekendhulp, heb jij een groen hart én verkooptalent, reageer dan op de vacature.

Klik hier voor de vacature

KUYICHI & FRIENDS – de collectie 

KUYICHI & Friends is de eerste brandstore van KUYICHI met collectie voor zowel dames als heren. De winkel bestaat uit een combinatie van een gloednieuwe collectie Kuyichi-jeans, aangevuld met meerdere modelabels  en accessoires die duurzaam produceren omarmen. Labels uit binnen- en buitenland zoals Knowledge Cotton Apparel, Miss Green, ArmedAngels, Alchemist, O My Bag en vele anderen. Het grootste deel van onze kleding wordt gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, lyocell, hennep en gerecyclede materialen.

KUYICHI – de naam

De naam KUYICHI vindt zijn oorspring in de allereerste spijkerbroeken die men liet maken van Tanguis, een organische katoen uit Peru. Kuyichi is in Peru de god van de regenboog.

KUYICHI – het merk 

In 2000 wilden de founders van KUYICHI, de NGO Solidaridad, biologische katoen introduceren in de kledingindustrie. Tijdens hun ervaringen met het ontwikkelen van fair trade koffie en fruit, merkten ze op dat de katoenindustrie gepaard ging met veel milieuvervuiling en slechte arbeidsomstandigheden. KUYICHI wil laten zien dat het ook anders kan. Dat je hoogwaardige kleding denim maken van biologische katoen. Zo werd KUYICHI het eerste denimbrand ter wereld dat duurzame materialen gebruikt voor haar collectie.  

KUYICHI – Floortje Dessing

KUYICHI is begin 2016 overgenomen door Floortje Dessing en haar compagnons – Guido Keff en Peter Schuitema – van fair fashion winkel Nukuhiva. Floortje: “Kuyichi is een prachtig Nederlands merk dat als geen ander laat zien dat fair trade & duurzaam ook heel fashionable en cool is”. De kernwaarden van het bedrijf zijn grotendeels hetzelfde gebleven. Duurzaamheid staat centraal in alle keuzes van het bedrijf en het is KUYICHI’s missie om duurzame mode toegankelijk en bekend te maken onder het grote publiek.